Du behöver

  • 500 g lammfärs
  • 3 st potatis mosade kokta kalla
  • 2 st ägg
  • 3 msk persilja finhackad
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 2 msk honungssenap gotländsk
  • 0.75 dl vatten

Garnering:

fetaost marinerad
paprika finhackad röd

Det här behövs: (vill du servera biffarna som ensamrätt räcker de för 4 port)

Gör så här

1
Mosa potatisen väl. Arbeta samman färsen med potatis, ägg, salt, peppar, senap och vatten till en ganska lös smet.

2
Klicka eller “smäck” ner ca 2 msk färs till varje biff i en ganska het stekpanna med lite matfett. Stek dem gyllene ca 4 minuter per sida.

3
Lägg upp biffarna på uppläggningsfat, smula över fetaost och strö finhackad paprika ovanpå.


Kommentar:
Ska fårsmäckorna ätas som middag är det gott med saltgurka och potatismos till.