Du behöver
- 500 g lammfärs
- 3 st potatis mosade kokta kalla
- 2 st ägg
- 3 msk persilja finhackad
- 1 tsk salt
- 1 krm peppar
- 2 msk honungssenap gotländsk
- 0.75 dl vatten
Garnering:
fetaost marinerad
paprika finhackad röd
Det här behövs: (vill du servera biffarna som ensamrätt räcker de för 4 port)
Gör så här
1
Mosa potatisen väl. Arbeta samman färsen med potatis, ägg, salt, peppar, senap och vatten till en ganska lös smet.
2
Klicka eller “smäck” ner ca 2 msk färs till varje biff i en ganska het stekpanna med lite matfett. Stek dem gyllene ca 4 minuter per sida.
3
Lägg upp biffarna på uppläggningsfat, smula över fetaost och strö finhackad paprika ovanpå.
Ska fårsmäckorna ätas som middag är det gott med saltgurka och potatismos till.