Du behöver

  • 2 st ägg
  • 3 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 3 msk kakao
  • 1 msk vaniljsocker
  • 100 g smält smör eller margarin
  • kaffe ev. 1 msk kallt

Det här behövs till 8-10 port

Gör så här

1
Smält smöret i mokrovågsugnen.

2
Knäck äggen i en skål och tillsätt strösockret. Vispa detta poröst.

3
Blanda mjölet, kakaon och vaniljsockret i en annan skål.

4
Blanda äggblandningen tillsammans med mjölblandningen. Tillsätt det smälta smöret och om det behagas en skvätt med kallt kaffe.

5
Häll smeten i en form med diameter på ca 25 cm.

6
Ställ formen i mikrovågsugnen på full effekt i ca 6 min. Låt svalna.

7
Redo att servera med en klick vaniljglass eller grädde.