Du behöver

  • 4 st ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl potatismjöl
  • 2 tsk bakpulver

Fyllning 1:

150 g hallon färska eller djupfrysta
socker efter smak

Fyllning 2:

300 g mörk blockchoklad
25 g smör
3 dl vispgrädde

Garnering:

100 g mandelmassa
200 g mörk blockchoklad
30 g smör
mandelspån
hallon ca 200 g
citronmeliss

Ugn: 175°

Det här behövs för ca 14 bitar:

Gör så här

1
Vispa ägg och socker riktigt ljust och pösigt.

2
Blanda samman mjölsorterna med bakpulver. Rör ner det försiktigt i äggsmeten.

3
Häll smeten i smord och bröad form, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 35 minuter eller tills kakan känns torr och har fin färg. Låt kakan vila några minuter i sin form innan den stjälps upp och får kallna på galler.

4
Tina hallonen om de är djupfrysta. Mosa dem och smaka av med socker.

5
Bryt chokladen i mindre bitar. Koka upp grädden och smöret. Tillsätt chokladen och låt den smälta i gräddblandningen. Vispa kraftigt så att det blir krämigt. Låt chokladkrämen kallna och bli tjock.

6
Dela kakan i tre bottnar. Bred knappt hälften av chokladkrämen över den ena bottnen. Lägg på en ny botten och bred hallonmoset över den. Lägg på den sista bottnen.

7
Kavla ut mandelmassan mellan plastfolie till en rundel, stor som tårtan. Lägg mandelmassan överst på tårtan.

8
Bryt sönder chokladen till garneringen i mindre bitar. Smält den i vattenbad tillsammans med smöret. Bred chokladen över och runtom tårtan. Sätt fast mandelspån runt kanten.

9
Spritsa resterande chokladkräm från fyllningen runt tårtans övre kant. Lägg hallon i mitten och garnera med lite citronmeliss.

10
Förvara tårtan kallt tills den ska serveras.