Du behöver

  • 1 kg räkor färska
  • 1 st lök liten gul
  • 2 msk margarin
  • 2.25 dl fiskbuljong
  • 1 msk vetemjöl
  • 1.25 dl mellangrädde
  • lime rivet skal av 1
  • saft ca 2 tsk av lime
  • 2 msk hackad gräslök
  • salt och peppar
  • 1 st physalis ask

Ris:

3 dl jasminris
4.5 dl vatten
0.5 tsk salt
1 st lök liten gul
2 msk matolja

Garnering:

slätbladig persilja
physalis

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Tina räkorna om de är frysta. Skala dem. Skala och finhacka löken till riset. Fräs lök och ris i lite matolja tills riskornen är genomskinliga.

2
Tillsätt vatten och salt. Låt riset småkoka på svag värme under lock ca 10 minuter eller tills all vätska har kokat in.

3
Häll upp riset i en vattensköljd ringform och packa det lite. Ställ formen i varmt vatten så att riset håller sig varmt.

4
Skala löken till räkfyllningen och finhacka den. Fräs löken mjuk och glansig i lite matfett. Strö över mjölet och späd med fiskbuljong. Låt allt puttra på svag värme ca 5 minuter.

5
Tillsätt grädde, skal och saft av lime och finhackad gräslök. Låt stuvningen koka upp och koka ca 2-3 minuter på svag värme.

6
Ta bort pappersskalet på physalisen och halvera frukterna. Rör ner physalis och räkor i stuvningen. Låt allt bli genomvarmt men inte koka. Smaka av med salt och peppar.

7
Stjälp upp riskransen och fyll hålet med räkstuvningen. Garnera eventuellt som på bilden. Bjud gott bröd till.