Du behöver

Pajskal:

100 g smör eller margarin
1 dl socker
1 dl havregryn
1 3/4 dl vetemjöl
citron rivet skal av 1/2

Fyllning:

500 g rabarber späd
1 dl socker
1 msk potatismjöl

Maräng:

2 st äggvitor
0.75 dl socker
35 g mandelspån

Ugn: 200°-175°

Det här behövs för ca 6 port:

Gör så här

1
Rör matfett och socker ljust och pösigt. Tillsätt havregryn, vetemjöl och rivet citronskal. Arbeta samman det till en deg. Lägg den kallt att vila ca 30 minuter.

2
Ta fram degen och tryck ut den i en pajform, ca 25 cm i diameter.

3
Ansa och skala eventuellt rabarbern. Skär den i ca 3 cm långa bitar. Fördela dem ovanpå pajskalet. Blanda samman socker med potatismjöl och strö det över rabarbern. Grädda i nedre delen av 200° varm ugn ca 25-30 minuter.

4
Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret i omgångar under fortsatt kraftig vispning. Bred marängmassan toppigt över rabarbern och strö över mandelspån. Grädda mitt i 175° varm ugn ca 8-10 minuter.