Du behöver

  • 8 st smålök t ex pärllök
  • 500 g kassler
  • 1 st ananas liten
  • 1 st mango
  • 1 st papaya

Grillsås:

3 msk tomatketchup
1 msk japansk soja
1 msk pressad citronsaft
2 msk pressad apelsinsaft

Couscous:

3 dl couscous
3 dl buljong
saft 1
2 st paprikor
2 st salladslökar
mynta

Ugn: grill

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Förväll lökarna några minuter. Ta upp dem och skala dem.

2
Skär kasslern i stora kuber. Skala ananasen och skär den i kuber. Skala mangon och skär ut klyftor in mot stenen i mitten. Skär klyftorna i kuber. Skala och kärna ur papayan. Skär den i kuber.

3
Varva lök, ananas, papaya, mango och kassler på blötlagda träspett eller på metallspett.

4
Blanda samman alla ingredienserna till grillsåsen. Pensla spetten med såsen. Lägg spetten på galler och grilla dem över öppen glöd eller i ugnen ca 5 minuter.

5
Häll buljong och pressad citronsaft i en kastrull. Låt det koka upp. Tillsätt couscousen och lägg på lock. Ta kastrullen från värmen och låt couscousen stå och svälla 5 minuter.

6
Kärna ur och skär paprikorna i bitar och ansa och strimla salladslöken under tiden. Fräs det lätt i lite matfett.

7
Rör i couscousen så att den blir luftig. Rör ner paprika och salladslök. Garnera med myntablad och bjud spetten till.