Du behöver

  • 4 st laxfilé skinn- och benfria á 150 g
  • 2 tsk senap osötad
  • 2 msk matolja
  • salt och peppar

Persiljeskum:

2 dl mjölk
1 dl grädde
1 msk vetemjöl
1 st fiskbuljongtärning
1 st persilja en bunt
pressad citronsaft

Tillbehör:

sparris sockerärter

Ugn: 200°

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Persiljeskum: Vispa samman mjölk och grädde med mjölet till en klimpfri redning i en kastrull. Låt det koka upp under omrörning.

2
Hacka persiljan grovt och lägg ner den i en mixer eller matberedare. Mixa det. Häll tillbaka det i kastrullen.

3
Tillsätt fiskbuljongtärning och låt såsen koka upp på nytt. Smaka av med salt, peppar och pressad citronsaft. Mixa såsen strax före serveringen med en stavmixer till skum.

4
Blanda samman senap och matolja till laxen. Lägg laxfileerna på eldfast fat. Salta och peppra lätt. Bred senapsblandningen över laxfileerna.

5
Baka laxen mitt i ugnen ca 10 minuter eller tills den känns fast.

6
Koka sockerärter och sparris i lättsaltat vatten. Bjud laxen med sockerärter, sparris, sås och smörslungad potatis.