Du behöver

  • 4 st kycklingfiléer
  • salt och peppar
  • 3 skiva bacon
  • 0.5 st purjolök
  • 3.5 st marinerade soltorkade tomater

Varm rotfruktssallad:

300 g svartrötter
2 st palsternackor
3 st morötter
2 msk smör eller margarin
1 msk balsamvinäger
0.5 tsk salt
1 krm peppar
3 dl rucolasallad grovhackad

Ugn: 200°

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Skär upp kycklingfiléerna på längden så att det går att vika ut dem. Krydda med salt och peppar.

2
Strimla baconet. Ansa och strimla purjolöken. Hacka tomaterna. Fräs bacon och purjolök i en stekpanna några minuter. Tillsätt tomathacket och blanda samman allt.

3
Fördela fräset på kycklingfiléerna och rulla samman varje filé på långden till en rulle. Fäst med tandpetare eller köttstickor.

4
Bryn kycklingfiléerna gyllene runtom i lite matfett i en stekpanna. Lägg över dem i en smord eldfast form.

5
Stek kycklingfiléerna mitt i ugnen ca 15-20 minuter.

6
Gör under tiden rotfruktssalladen. Skala svartrötterna och skär dem i mindre bitar. Lägg dem efterhand i kallt vatten med lite pressad citron i. Skala och skär palsternackorna i mindre bitar. Skala och skär morötterna i stavar.

7
Koka först svartrötter i lättsaltat vatten ca 10-12 minuter. Tillsätt morötter och palsternacka. Koka ytterligare ca 4-6 minuter. Häll bort vattnet och låt rotfrukterna rinna av. Lägg tillbaka dem i kastrullen.

8
Tillsätt smör, balsamvinäger, salt, peppar och grovhackad rucolasallad. Blanda allt. Servera salladen genast med den varma kycklingfilén. Bjud eventuellt en god örtolja till.