Du behöver
- 1.5 dl russin
- 0.75 dl punsch eller punschessens
- 75 g nötter
- 150 g mörk blockchoklad
- 3 st äggulor
- 1.5 msk socker
- 4.5 dl vispgrädde
Garnering:
vindruvor eller annan frukt
Det här behövs för 4-6 port:
Gör så här
1
Lägg russinen i punsch några timmar, gärna över natten.
2
Hacka nötter och choklad grovt. Vispa äggulor och socker poröst. Vispa grädden till skum.
3
Blanda ner russin, choklad och nötter i äggsmeten. Blanda till sist ner grädden och rör om väl.
4
Häll smeten i en lämplig form och frys parfaiten i minst 4 timmar.
5
Tina parfaiten i ca 30 minuter innan den ska ätas. Garnera med druvor eller annan frukt.
Blockchoklad kan numera köpas i pastillform om du föredrar det framför hackad choklad.