Du behöver

  • 500 g fläskfilé
  • salt och peppar
  • 1 st lök stor gul
  • 1 st äpple syrligt
  • 1 st banan
  • 1.5 msk curry
  • 2.5 st vitlöksklyftor
  • 2 msk kinesisk soja
  • 2 msk mango chutney
  • 2.5 dl vatten
  • 1 st köttbuljongtärning
  • 1.5 dl grädde
  • 1.5 st kiwifrukter

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Putsa filén och skär den i centimetertjocka skivor. Bryn dem gyllene på båda sidorna i lite matfett. Krydda med salt och peppar.

2
Skala och skiva löken. Fräs lök, pressad vitlök och curry i lite matfett i en gryta tills löken är mjuk.

3
Skala och riv äpplet grovt. Skala och skiva bananen. Lägg ner äpple, banan, soja, mango chutney, vatten och smulad buljongtärning i grytan. Låt allt puttra under lock ca 10 minuter.

4
Rör ner fläskfilé och grädde i grytan och låt den puttra i ytterligare ca 5 minuter. Skala och tärna kiwin. Strö frukten över grytan. Smaka av och låt allt bli genomvarmt.