Du behöver
- 100 g nötfärs
- salt och peppar
- 75 g morötter
- 50 g rotselleri
- 125 g potatis
- 1 tsk olivolja
- fingersalt
- 1 msk lättyoghurt
- gurka hackad
Ugn: 225°
Det här behövs för 1 port:
Gör så här
1
Skala och klyfta potatis, morötter och rotselleri. Lägg det i en lite eldfast form. Ringla över olivolja och strö över fingersalt.
2
Baka rotfrukterna mitt i ugnen ca 20-30 minuter. Känn efter med en kniv så att rotfrukterna är mjuka.
3
Smaksätt färsen med salt och peppar. Forma en biff. Stek biffen i en fettsnål stekpanna ca 3 minuter på varje sida.
4
Hacka gurkan och smaksätt den eventuellt med lite vitlökssalt. Häll lätt yoghurten över den.
5
Ät rotfrukterna tillsammans med biffen och yoghurten.