Du behöver

  • 100 g nötfärs
  • salt och peppar
  • 75 g morötter
  • 50 g rotselleri
  • 125 g potatis
  • 1 tsk olivolja
  • fingersalt
  • 1 msk lättyoghurt
  • gurka hackad

Ugn: 225°

Det här behövs för 1 port:

Gör så här

1
Skala och klyfta potatis, morötter och rotselleri. Lägg det i en lite eldfast form. Ringla över olivolja och strö över fingersalt.

2
Baka rotfrukterna mitt i ugnen ca 20-30 minuter. Känn efter med en kniv så att rotfrukterna är mjuka.

3
Smaksätt färsen med salt och peppar. Forma en biff. Stek biffen i en fettsnål stekpanna ca 3 minuter på varje sida.

4
Hacka gurkan och smaksätt den eventuellt med lite vitlökssalt. Häll lätt yoghurten över den.

5
Ät rotfrukterna tillsammans med biffen och yoghurten.