Du behöver
- 150 g smör eller margarin rumsvarmt
- 2 dl socker
- 1 st ägg
- 1 dl potatismjöl
- 2 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
Fyllning:
2 dl crème fraîche
1 dl socker
2 msk ananas koncentrerad
2 st ägg
Garnering:
florsocker
frukt exotiska
Ugn: 200°
Det här behövs för 8-10 bitar:
Gör så här
1
Rör matfett och socker riktigt ordentligt till en ljus och porös massa. Tillsätt ägget och rör ytterligare en stund.
2
Blanda samman mjölsorterna med bakpulver. Rör ner det i smeten.
3
Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter, gärna med löstagbar kant. Grädda i nedre delen av ugnen ca 10 minuter.
4
Rör under tiden samman alla ingredienserna till fyllningen.
5
Ta ut kakan och häll fyllningen över den. Ställ tillbaka kakan och grädda i ytterligare ca 30 minuter.
6
Låt kakan kallna. Sikta över florsocker och garnera med exotiska frukter.