Du behöver

  • 150 g smör eller margarin rumsvarmt
  • 2 dl socker
  • 1 st ägg
  • 1 dl potatismjöl
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver

Fyllning:

2 dl crème fraîche
1 dl socker
2 msk ananas koncentrerad
2 st ägg

Garnering:

florsocker
frukt exotiska

Ugn: 200°

Det här behövs för 8-10 bitar:

Gör så här

1
Rör matfett och socker riktigt ordentligt till en ljus och porös massa. Tillsätt ägget och rör ytterligare en stund.

2
Blanda samman mjölsorterna med bakpulver. Rör ner det i smeten.

3
Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter, gärna med löstagbar kant. Grädda i nedre delen av ugnen ca 10 minuter.

4
Rör under tiden samman alla ingredienserna till fyllningen.

5
Ta ut kakan och häll fyllningen över den. Ställ tillbaka kakan och grädda i ytterligare ca 30 minuter.

6
Låt kakan kallna. Sikta över florsocker och garnera med exotiska frukter.