Du behöver

  • 3 st ägg
  • 2 dl socker
  • 1 krm salt
  • 3 st bittermandel
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 250 g kesella
  • 3 dl rabarber ca 2 cm

Ugn: 200°

Det här behövs för 8-10 bitar:

Gör så här

1
Vispa ägg, socker och salt riktigt ljust och pösigt.

2
Riv bittermandlarna och blanda samman dem med mjöl och bakpulver. Rör ner det i äggsmeten. Tillsätt kesella och rör till en jämn smet.

3
Häll smeten i smord och bröad form, ca 24 cm i diameter, gärna med löstagbar kant. Fördela rabarbern över kakan.

4
Grädda i nedre delen av ugnen ca 30-35 minuter eller tills kakan har fin färg och känns torr.

5
Låt kakan kallna innan den skärs i bitar. Servera med vaniljvisp eller grädde.