Du behöver
- 3 st ägg
- 2 dl socker
- 1 krm salt
- 3 st bittermandel
- 1 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 250 g kesella
- 3 dl rabarber ca 2 cm
Ugn: 200°
Det här behövs för 8-10 bitar:
Gör så här
1
Vispa ägg, socker och salt riktigt ljust och pösigt.
2
Riv bittermandlarna och blanda samman dem med mjöl och bakpulver. Rör ner det i äggsmeten. Tillsätt kesella och rör till en jämn smet.
3
Häll smeten i smord och bröad form, ca 24 cm i diameter, gärna med löstagbar kant. Fördela rabarbern över kakan.
4
Grädda i nedre delen av ugnen ca 30-35 minuter eller tills kakan har fin färg och känns torr.
5
Låt kakan kallna innan den skärs i bitar. Servera med vaniljvisp eller grädde.