Du behöver

Bottnar:

4 msk kakao
2 dl mjölk eller gräddmjölk
2.25 dl socker
100 g smör eller margarin
1 msk vaniljsocker
2 st ägg
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver

Ugn: 175°

Kräm:

150 g mörk blockchoklad
3 msk socker
2 dl vispgrädde

Garnering:

flagad mandel
karameller
påskliljor eller annat påskpynt

Det här behövs:

Gör så här

1
Bryt sönder chokladen och smält den i grädden tillsammans med socker. Låt smeten kallna. Då blir den lättare att breda.

2
Koka upp kakao, mjölk och 1 dl av sockret. Låt det svalna.

3
Rör fettet med resten av sockret. Tillsätt vaniljsocker och ägg, ett i taget. Rör kraftigt och blanda mjölet med bakpulvret. Blanda omväxlande mjölet och chokladmjölken i smeten. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 1 1/2 l.

4
Grädda nederst i ugnen i ca 40-50 minuter. Pröva med en sticka. Stjälp upp kakan och låt den kallna. Dela kakan i 2 bottnar. Bred chokladsmeten mellan bottnarna och runt hela tårtan. Garnera tårtan som på bilden eller efter egen fantasi. Ställ den kallt.