Du behöver

  • 1 st kycklingfilé
  • salt
  • peppar
  • dragon
  • 0.75 dl cider
  • 1 tsk pressad citronsaft
  • 0.5 st äpple
  • 40 g tagliatelle
  • persilja
  • rivet citronskal

Ugn: 200°

Det här behövs för 1 port:

Gör så här

1
Bryn kycklingfilén gyllene runt om i lite matfett i en fettsnål stekpanna.

2
Krydda med salt, peppar och dragon. Lägg över kycklingfilén i en eldfast form. Häll cider och citronsaft över.

3
Kärna ur äpplet och skär det i klyftor. Lägg dem bredvid kycklingen.

4
Stek kycklingen klar mitt i ugnen ca 15 minuter.

5
Koka pastan enligt förpackningens anvisningar. Ringla över lite av skyn från kycklingen och blanda pastan med hackad persilja och rivet citronskal.

6
Ät kycklingen tillsammans med pasta och äpple.