Du behöver
- 100 g hallon djupfrysta
- 2.5 st gelatinblad
- 1.5 dl lättyoghurt mild
- 1 msk mellangrädde
- 2 msk strösocker
- 1 st äggvita
Garnering:
hallon citronmeliss
Gör så här
1
Låt hallonen halvtina. Ta undan några till garneringen och mosa resten lätt.
2
Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten 6-8 minuter.
3
Rör samman yoghurt med socker och grädde.
4
Vispa äggvitan till hårt skum.
5
Krama ur gelatinbladen och smält dem på svag värme.
6
Rör ner gelatinet i en fin stråle i yoghurtsmeten under omrörning. Tillsätt äggviteskummet och rör om. Vänd till sist ner hallonmoset.
7
Fördela fromagen i 2 portionsskålar och ställ dem kallt i 2-3 timmar.
8
Garnera med några hallon och citronmelissblad.