Du behöver

  • 100 g hallon djupfrysta
  • 2.5 st gelatinblad
  • 1.5 dl lättyoghurt mild
  • 1 msk mellangrädde
  • 2 msk strösocker
  • 1 st äggvita

Garnering:

hallon citronmeliss

Gör så här

1
Låt hallonen halvtina. Ta undan några till garneringen och mosa resten lätt.

2
Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten 6-8 minuter.

3
Rör samman yoghurt med socker och grädde.

4
Vispa äggvitan till hårt skum.

5
Krama ur gelatinbladen och smält dem på svag värme.

6
Rör ner gelatinet i en fin stråle i yoghurtsmeten under omrörning. Tillsätt äggviteskummet och rör om. Vänd till sist ner hallonmoset.

7
Fördela fromagen i 2 portionsskålar och ställ dem kallt i 2-3 timmar.

8
Garnera med några hallon och citronmelissblad.