Du behöver

  • 10 st citron stora
  • 5 st äggulor
  • 5 dl florsocker
  • 5 msk citronsaft
  • 5 dl vispgrädde

Garnering:

choklad citronmeliss

Det här behövs för 10 port:

Gör så här

1
Skär av toppen på citronerna. Gröp ur dem med hjälp av en liten vass kniv och en sked direkt ner i en skål.

2
Skär av botten på citronerna så att de blir platta och kan stå. Ställ citronerna i en form.

3
Vispa äggulor och socker ljust och pösigt. Tillsätt citronsaften från citroninkråmet i skålen. Vispa ytterligare en stund.

4
Vispa grädden till skum. Rör ner den i äggsmeten.

5
Fyll citronerna med glassen. Blir det någon smet över så lägg den i en skål. Ställ in citronerna och glasskålen i frysen. Låt stå minst 4 timmar.

6
Ta fram citronerna och glasskålen ca 1/2 timme innan desserten ska serveras. Skeda glassen som blev över och toppa citronerna med den. Garnera med choklad och citronmeliss.