Du behöver
- 10 st citron stora
- 5 st äggulor
- 5 dl florsocker
- 5 msk citronsaft
- 5 dl vispgrädde
Garnering:
choklad citronmeliss
Det här behövs för 10 port:
Gör så här
1
Skär av toppen på citronerna. Gröp ur dem med hjälp av en liten vass kniv och en sked direkt ner i en skål.
2
Skär av botten på citronerna så att de blir platta och kan stå. Ställ citronerna i en form.
3
Vispa äggulor och socker ljust och pösigt. Tillsätt citronsaften från citroninkråmet i skålen. Vispa ytterligare en stund.
4
Vispa grädden till skum. Rör ner den i äggsmeten.
5
Fyll citronerna med glassen. Blir det någon smet över så lägg den i en skål. Ställ in citronerna och glasskålen i frysen. Låt stå minst 4 timmar.
6
Ta fram citronerna och glasskålen ca 1/2 timme innan desserten ska serveras. Skeda glassen som blev över och toppa citronerna med den. Garnera med choklad och citronmeliss.