Du behöver
- 150 g fiskfilé färsk eller tinad fryst
- 2.25 st kokt ris
- 2 tsk lättmajonnäs
- 2 msk kesella
- 1 msk lättmjölk
- 0.5 tsk curry
- 1 krm salt
- 1 msk hackad dill
Ugn: 225°
Det här behövs för 1 port:
Gör så här
1
Koka fisken några minuter i ytterst lite vatten, gärna i mikron. Dela den i mindre bitar.
2
Blanda fisken med riset och lägg det i en lätt oljad ugnsäker form.
3
Blanda majonäs och Kesella med lättmjölk. Smaksätt med curry, salt och dill.
4
Häll blandningen överris och fisk i formen. Gratinera ca 20 minuter mitt i ugnen. Garnera gärna med en dillkvist och ett par räkor. Ät med något grönt.
För att få ca 1 1/4 dl kokt ris, kokar du 1 dl enligt anvisning på paketet.