Du behöver

  • 150 g fiskfilé färsk eller tinad fryst
  • 2.25 st kokt ris
  • 2 tsk lättmajonnäs
  • 2 msk kesella
  • 1 msk lättmjölk
  • 0.5 tsk curry
  • 1 krm salt
  • 1 msk hackad dill

Ugn: 225°

Det här behövs för 1 port:

Gör så här

1
Koka fisken några minuter i ytterst lite vatten, gärna i mikron. Dela den i mindre bitar.

2
Blanda fisken med riset och lägg det i en lätt oljad ugnsäker form.

3
Blanda majonäs och Kesella med lättmjölk. Smaksätt med curry, salt och dill.

4
Häll blandningen överris och fisk i formen. Gratinera ca 20 minuter mitt i ugnen. Garnera gärna med en dillkvist och ett par räkor. Ät med något grönt.


Kommentar:
För att få ca 1 1/4 dl kokt ris, kokar du 1 dl enligt anvisning på paketet.