Du behöver

  • 600 g kassler benfri
  • 2 st gula lökar
  • 3 st morötter
  • 1 st röd paprika
  • 150 g broccolibuketter
  • 1 st squash
  • 3 dl vatten
  • 1 st hönsbuljongtärning
  • 1 dl crème fraîche
  • pepparrot ca 1/3 tub riven à 90 g
  • rädisor ca 10
  • ärtskott ev

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Skär köttet i tärningar och bryn dem lätt i lite matfett. Lägg över den i en gryta.

2
Skala och skär löken i klyftor. Skala och skär morötterna i slantar. Kärna ur och strimla paprikan. Ansa och skär squashen i tärningar.

3
Fräs lök och morötter i lite matfett tills löken är mjuk och glansig. Lägg över det i grytan.

4
Tillsätt vatten, buljongtärning och creme fraiche. Låt grytan puttra under lock ca 10 minuter.

5
Tillsätt paprika, squash och broccoli. Låt grytan koka i ytterligare ca 5 minuter på svag värme.

6
Ansa och skiva rädisorna. Smaka av grytan med riven pepparrot, lägg ner rädisorna och låt dem bara bli varma. Strö eventuellt över ärtskott.