Du behöver
- 600 g kassler benfri
- 2 st gula lökar
- 3 st morötter
- 1 st röd paprika
- 150 g broccolibuketter
- 1 st squash
- 3 dl vatten
- 1 st hönsbuljongtärning
- 1 dl crème fraîche
- pepparrot ca 1/3 tub riven à 90 g
- rädisor ca 10
- ärtskott ev
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Skär köttet i tärningar och bryn dem lätt i lite matfett. Lägg över den i en gryta.
2
Skala och skär löken i klyftor. Skala och skär morötterna i slantar. Kärna ur och strimla paprikan. Ansa och skär squashen i tärningar.
3
Fräs lök och morötter i lite matfett tills löken är mjuk och glansig. Lägg över det i grytan.
4
Tillsätt vatten, buljongtärning och creme fraiche. Låt grytan puttra under lock ca 10 minuter.
5
Tillsätt paprika, squash och broccoli. Låt grytan koka i ytterligare ca 5 minuter på svag värme.
6
Ansa och skiva rädisorna. Smaka av grytan med riven pepparrot, lägg ner rädisorna och låt dem bara bli varma. Strö eventuellt över ärtskott.