Du behöver
- 150 g torskfilé
- fiskbuljong ca 3-4 dl
- 5 cm purjolök
- 0.5 st selleristjälk
- 0.25 st äpple syrligt
- 0.25 st paprika
- 1 st tomat
- 1.5 krm curry
- 2 tsk margarin
- 3 msk vatten
Tillbehör:
0.5 dl ris
Det här behövs för 1 port:
Gör så här
1
Ansa och strimla purjolök och selleri. Skala, kärna ur och tärna paprika och äpple. Skålla, skala och tärna tomaten. Koka riset.
2
Fräs purjolök, selleri och paprika några minuter i 1/2 msk margarin. Tillsätt curry, äpple och tomat. Späd med vatten och låt allt fräsa ca 3 minuter. Salta eventuellt. Håll röran varm.
3
Koka upp fiskbuljongen och lägg ner fisken. Låt den sjuda under lock på svag värme ca 5-8 minuter beroende på hur tjock fisken är.
4
Ta upp fisken och fördela grönsaksröran ovanpå. Ät riset till fisken.