Du behöver

  • 150 g fiskfilé färsk eller tinad
  • 1 krm salt
  • 1 bitar purjolök
  • 1 st tomat
  • 1 msk hackad dill
  • 1 tsk smör eller margarin
  • aluminiumfolie

Tillbehör:

potatis kokt

Det här behövs för 1 port:

Gör så här

1
Skär den ansade purjolöken i fina skivor. Skiva tomaten och hacka dillen.

2
Lägg fisken på en rejäl bit folie. Salta och lägg på purjolök, tomat och dill. Klicka ev på fettet.

3
Vik ihop foliet till ett tätt paket.

4
Skala 2-3 potatisar och lägg dem i en liten kastrull med vatten. Koka upp och lägg paketet ovanpå. Koka tills potatisen är klar, då är fisken också klar. Servera. Någon grönsak är också gott till.


Kommentar:
Lagar du för flera gäster, så går det utmärkt med större kastrull, flera potatisar och flera fiskpaket.