Du behöver
- 150 g fiskfilé färsk eller tinad
- 1 krm salt
- 1 bitar purjolök
- 1 st tomat
- 1 msk hackad dill
- 1 tsk smör eller margarin
- aluminiumfolie
Tillbehör:
potatis kokt
Det här behövs för 1 port:
Gör så här
1
Skär den ansade purjolöken i fina skivor. Skiva tomaten och hacka dillen.
2
Lägg fisken på en rejäl bit folie. Salta och lägg på purjolök, tomat och dill. Klicka ev på fettet.
3
Vik ihop foliet till ett tätt paket.
4
Skala 2-3 potatisar och lägg dem i en liten kastrull med vatten. Koka upp och lägg paketet ovanpå. Koka tills potatisen är klar, då är fisken också klar. Servera. Någon grönsak är också gott till.
Lagar du för flera gäster, så går det utmärkt med större kastrull, flera potatisar och flera fiskpaket.