Du behöver

  • 4 st kycklingfilé
  • salt peppar

Fyllning:

75 g champinjoner färska
0.25 st röd paprika
1 msk hackad persilja
1 msk hackad gräslök
75 g philadelphiaost

Sås:

1 dl vitt vin
1.5 dl hönsbuljong
1.5 dl grädde
1/2-1 msk senap fransk
1 msk kinesisk soja
1 tsk dragon eller 1 msk färsk hackad
140 g bacon tärnad
salt peppar

Bechamelsås:

2 msk smör eller margarin
2 msk mjöl
3.5 dl mjölk
salt peppar
0.5 dl parmesanost nyriven

Ugn: 225

Det här behövs för 4 port:

Gör så här

1
Ansa och hacka svampen fint. Kärna ur och finhacka paprikan. Hacka persilja och gräslök. Rör samman hacket med Philadelphiaosten.

2
Torka av filéerna. Gör en djup ficka i filéerna med hjälp av en vass kniv. Fyll dem med oströran. Fäst samman filéerna med tandpetare.

3
Bryn kycklingfiléerna i lite matfett tills de är gyllenbruna. Salta och peppra filéerna. Tillsätt vin och buljong. Låt allt puttra under lock på svag värme ca 15 minuter.

4
Tillsätt grädde, senap, soja och dragon. Låt allt puttra ytterligare någon minut. Smaka av såsen. Knaperstek baconet och strö det över kycklingfiléerna.

5
Fyll cannellonirören med kycklingröran.

6
Skala och finhacka lök och vitlök till tomatsåsen. Fräs det tillsammans med bacon. Tillsätt tomatkrosset och låt den mesta vätskan koka in. Smaka av med salt, peppar och socker.

7
Fräs samman mjöl och matfett till bechamelsåsen. Späd med mjölken i omgångar. Låt såsen koka under fortsatt vispning ca 3-5 minuter. Smaka av med salt och peppar.

8
Varva tomatsås, bechamelsås och cannellonirör i en smord eldfast form. Avsluta med bechamelsås. Strö över riven parmesanost.

9
Täck med aluminiumfolie och grädda mitt i ugnen ca 30-35 minuter. Ta bort folien och grädda i ytterligare ca 5-10 minuter.


Kommentar:
Vill du ha en tjockare sås kan du reda den med Maizena redning för ljusa såser.