Du behöver

  • 4 st kotletter ca 2 cm tjocka
  • salt och peppar
  • 4 skiva parmaskinka eller liknande
  • 4 tsk färskost med örter

Frasgratinering:

0.5 dl parmesanost riven
0.5 dl ströbröd
1 dl hackad persilja
1 msk basilika torkad
2 st vitlöksklyftor
3 msk olivolja

Ugn: 225°

Det här behövs för 4 port:

Gör så här

1
Skär en djup ficka i varje kotlett. Lägg i 1 skiva skinka och 1 tsk ost. Fäst med tandpetare.

2
Bryn kotletterna på båda sidorna. Salta och peppra. Lägg kotletterna på smort eldfast fat.

3
Hacka persiljan, gärna i en matberedare. Tillsätt parmesanost, ströbröd, basilika och pressad vitlök. Häll i oljan och kör till gröna smulor.

4
Fördela röran över kotletterna. Gratinera mitt i ugnen ca 10 minuter.