Du behöver

  • 125 g fläskfilé
  • 2 st morötter
  • 0.5 st squash liten
  • 1 st purjolök liten
  • 0.5 pkt sockerärter ca 100 g
  • 2.5 dl köttbuljong (tärning)
  • sherry ev 1 msk
  • 1 krm salt
  • 0.5 krm svartpeppar

Det här behövs för 1 port:

Gör så här

1
Skär fläskfilén i ca 2 cm tjocka skivor. Ansa morötter, squash och purjolök och skiva dem inte alltför tunt.

2
Koka upp buljongen och smaksätt eventuellt med sherry. Lägg i morötterna och sjud under lock i ca 4 minuter.

3
Lägg i squash och purjolök och småkoka allt halvmjukt. Lägg i filéskivor och sokerärter och sjud några minuter. Köttet blir fort genomkokt.

4
Smaka av med lite salt och peppar. Ät med kokt potatis.