Du behöver
- 125 g fläskfilé
- 2 st morötter
- 0.5 st squash liten
- 1 st purjolök liten
- 0.5 pkt sockerärter ca 100 g
- 2.5 dl köttbuljong (tärning)
- sherry ev 1 msk
- 1 krm salt
- 0.5 krm svartpeppar
Det här behövs för 1 port:
Gör så här
1
Skär fläskfilén i ca 2 cm tjocka skivor. Ansa morötter, squash och purjolök och skiva dem inte alltför tunt.
2
Koka upp buljongen och smaksätt eventuellt med sherry. Lägg i morötterna och sjud under lock i ca 4 minuter.
3
Lägg i squash och purjolök och småkoka allt halvmjukt. Lägg i filéskivor och sokerärter och sjud några minuter. Köttet blir fort genomkokt.
4
Smaka av med lite salt och peppar. Ät med kokt potatis.