Du behöver
- 0.5 st grillad kyckling
- 250 g risnudlar (japanska)
- 3 st vitlöksklyftor
- 2 tsk chili hackad röd
- 150 g skinka färsk
- 3 msk fisksås
- 4 cl pressad limesaft
- 1 msk socker
- 2 st ägg lätt uppvispade
- 2.5 dl böngroddar färska
- 4 msk jordnötter rostade
- koriander
Det här behövs för 4 port:
Gör så här
1
Befria kycklingen från skinn och ben. Dela köttet i mindre bitar.
2
Lägg nudlarna i blöt i varmt vatten ca 10 minuter. Häll av vattnet och låt nudlarna rinna av. Dela dem eventuellt i mindre bitar.
3
Skala och finhacka vitlökarna. Kärna ur och finhacka chilin. Strimla skinkan fint.
4
Hetta upp lite matolja i en wok eller i en stor stekpanna. Tillsätt vitlök, chili och finstrimlad skinka. Låt fräsa under omrörning ca 2-3 minuter. Tillsätt kycklingköttet och stek i ytterligare några minuter.
5
Tillsätt nudlarna och låt allt puttra under lock några minuter.
6
Tillsätt fisksås, pressad limesaft, socker och uppvispat ägg. Rör om tills allt är genomvarmt och ägget har stelnat. Tillsätt böngroddarna och rör om.
7
Strö över rostade jordnötter och färsk koriander. Servera genast.
Ta bort kärnor och hinnor från chilin så blir den lite mildare. Gnid dig inte i ögonen efter att du handskats med chili. Tvätta händerna noga efter hanteringen.