Du behöver

  • 0.5 st grillad kyckling
  • 250 g risnudlar (japanska)
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 2 tsk chili hackad röd
  • 150 g skinka färsk
  • 3 msk fisksås
  • 4 cl pressad limesaft
  • 1 msk socker
  • 2 st ägg lätt uppvispade
  • 2.5 dl böngroddar färska
  • 4 msk jordnötter rostade
  • koriander

Det här behövs för 4 port:

Gör så här

1
Befria kycklingen från skinn och ben. Dela köttet i mindre bitar.

2
Lägg nudlarna i blöt i varmt vatten ca 10 minuter. Häll av vattnet och låt nudlarna rinna av. Dela dem eventuellt i mindre bitar.

3
Skala och finhacka vitlökarna. Kärna ur och finhacka chilin. Strimla skinkan fint.

4
Hetta upp lite matolja i en wok eller i en stor stekpanna. Tillsätt vitlök, chili och finstrimlad skinka. Låt fräsa under omrörning ca 2-3 minuter. Tillsätt kycklingköttet och stek i ytterligare några minuter.

5
Tillsätt nudlarna och låt allt puttra under lock några minuter.

6
Tillsätt fisksås, pressad limesaft, socker och uppvispat ägg. Rör om tills allt är genomvarmt och ägget har stelnat. Tillsätt böngroddarna och rör om.

7
Strö över rostade jordnötter och färsk koriander. Servera genast.


Kommentar:
Ta bort kärnor och hinnor från chilin så blir den lite mildare. Gnid dig inte i ögonen efter att du handskats med chili. Tvätta händerna noga efter hanteringen.