Du behöver

  • 800 g räkor stora med skal
  • 2 st limefrukt
  • 0.5 st salladshuvud
  • 100 g sockerärter
  • 3 st tomater
  • 2 st morötter
  • 1 st papaya grön
  • 3 msk jordnötter
  • vatten + sötsur chilisås

Det här behövs för 4 port:

Gör så här

1
Skala räkorna och lägg dem i en skål. Pressa över limesaften och låt räkorna stå ca 30 minuter.

2
Koka sockerärterna snabbt och dela dem sedan i sneda bitar.

3
Riv salladen i mindre bitar. Grovhacka tomaterna. Skala och riv morötterna grovt. Skala, kärna ur och tärna papayan.

4
Lägg salladen i botten på 4 portionsfat och fördela tomat, bönor, morötter och papaya över.

5
Hetta upp en stekpanna med lite matfett. Låt räkorna bli varma men var försiktig med värmen så att de inte blir sega. Fördela räkorna ovanpå salladen.

6
Krossa jordnötterna och strö dem över salladen. Garnera eventuellt med lite koriander.

7
Tunna ut chilisåsen med vatten och bjud såsen och gott bröd till.