Du behöver
- 800 g räkor stora med skal
- 2 st limefrukt
- 0.5 st salladshuvud
- 100 g sockerärter
- 3 st tomater
- 2 st morötter
- 1 st papaya grön
- 3 msk jordnötter
- vatten + sötsur chilisås
Det här behövs för 4 port:
Gör så här
1
Skala räkorna och lägg dem i en skål. Pressa över limesaften och låt räkorna stå ca 30 minuter.
2
Koka sockerärterna snabbt och dela dem sedan i sneda bitar.
3
Riv salladen i mindre bitar. Grovhacka tomaterna. Skala och riv morötterna grovt. Skala, kärna ur och tärna papayan.
4
Lägg salladen i botten på 4 portionsfat och fördela tomat, bönor, morötter och papaya över.
5
Hetta upp en stekpanna med lite matfett. Låt räkorna bli varma men var försiktig med värmen så att de inte blir sega. Fördela räkorna ovanpå salladen.
6
Krossa jordnötterna och strö dem över salladen. Garnera eventuellt med lite koriander.
7
Tunna ut chilisåsen med vatten och bjud såsen och gott bröd till.