Du behöver

  • 600 g laxfilé

Rimlag:

5 dl vatten
1 msk salt
0.5 msk socker

Salsa:

2 dl matlagningsyoghurt
saft pressad av 1 lime
1 st mango liten
1 st apelsin
1/2-1 st röd chili
1 tsk ingefära riven färsk
salt

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Börja med salsan. Skala apelsin och mango. Skär dem i små tärningar. Kärna ur och ta bort hinnorna från chilin. Finhacka den. Riv ingefäran.

2
Rör samman yoghurten med pressad limesaft. Rör ner apelsin, mango, chili och ingefära. Smaka av med salt och ställ röran kallt.

3
Häll salt och socker i vattnet till rimlagen. Rör om så det löser sig. Skär den skinn- och benfria laxen i kuber. Lägg ner den i rimlagen och låt de ligga ca 30 minuter.

4
Ta upp laxen och låt den rinna av. Halstra den hastigt i lite matfett några minuter på båda sidor.

5
Bjud laxkuberna tillsammans med salsan, gott bröd och sallad. Vill du ha en matigare rätt så bjud kokt ris, gärna jasminris, till.