Du behöver

  • 0.5 dl räkost lätt
  • 2 st ägg
  • 2 msk vatten
  • 1 krm salt
  • 1 tsk majsolja

Fyllning:

0.5 st purjolök liten
1 st vitlöksklyfta riven
1 dl gurka tärnad skalad
100 g räkor som skalas
hackad dill
salt
vitpeppar

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Skär purjolöken tunt och fräs den tillsammans med vitlöken i lite olja. Låt lökblandningen svalna något.

2
Skala gurkan och skär den i fina tärningar. Skala räkorna. Blanda i gurkan, räkorna och dillen. Smaksätt med salt och peppar. Håll blandningen varm.

3
Vispa samman räkost, ägg, vatten och salt.

4
Hetta upp en stekpanna med lite olja i. Häll i smeten som genast börjar stelna. Rör försiktigt i smeten med gaffeln, så att lös smet hela tiden rinner mot botten och stelnar.

5
Stjälp upp omeletten tillsammans med räkröran.


Kommentar:
100 g räkor med skal blir ca 30 g skalade.