Du behöver

  • 2 st bacon pak
  • 20 st champinjoner färska
  • 1 st purjolök
  • 1 st röd paprika
  • 1 st grön paprika
  • 2.5 dl matlagningsgrädde
  • 250 st vitlöksost gr bonjour
  • 1 tsk salt
  • vitpeppar lite
  • 2 tsk strösocker
  • 5 tsk paprikapulver

Gör så här

1
Skölj och skiva champinjonerna i fyra bitar.

2
Fräs dem i lite smör i en stekgryta, tills all vätska är borta.

3
Klipp baconet i tre lika stora bitar, lägg det i stekgrytan och låt fräsa en stund.

4
Skölj och skiva purjolöken i c:a 2cm stora bitar, gör likadant med paprikan fast i lite mindre bitar.

5
Lägg i grönsakerna och låt dem fräsa tills dem känns mjuka. Tillsätt kryddorna, vitlöksosten och matlagningsgrädden. Låt allting stå och småputtra på svag värme.

6
Koka gärna färsk pasta till och servera med en liten bit bröd. Glömm inte att smaka av under tiden som du lagar mat.


Kommentar:
Om man vill göra det lite festligare kan man lägga till bitar med fläskfilé eller kycklingfilé.