Du behöver
- 2 st bacon pak
- 20 st champinjoner färska
- 1 st purjolök
- 1 st röd paprika
- 1 st grön paprika
- 2.5 dl matlagningsgrädde
- 250 st vitlöksost gr bonjour
- 1 tsk salt
- vitpeppar lite
- 2 tsk strösocker
- 5 tsk paprikapulver
Gör så här
1
Skölj och skiva champinjonerna i fyra bitar.
2
Fräs dem i lite smör i en stekgryta, tills all vätska är borta.
3
Klipp baconet i tre lika stora bitar, lägg det i stekgrytan och låt fräsa en stund.
4
Skölj och skiva purjolöken i c:a 2cm stora bitar, gör likadant med paprikan fast i lite mindre bitar.
5
Lägg i grönsakerna och låt dem fräsa tills dem känns mjuka. Tillsätt kryddorna, vitlöksosten och matlagningsgrädden. Låt allting stå och småputtra på svag värme.
6
Koka gärna färsk pasta till och servera med en liten bit bröd. Glömm inte att smaka av under tiden som du lagar mat.
Om man vill göra det lite festligare kan man lägga till bitar med fläskfilé eller kycklingfilé.