Du behöver
- 500 g räkor oskalade
- 1 st lök stor gul
- purjolök ca 15 cm
- 1 st röd paprika
- 0.5 st citron
- 2.5 dl matlagningsgrädde
- 1 dl mjölk
- chilipulver efter behag
- cayennepeppar lite
- tabasco några droppar
- paprikapulver
- tomatpuré knappt en matsked
Gör så här
1
Skala räkorna och lägg i en skål. Rör ner chilipulver, ganska mycket, och lite cayenne. Låt detta stå och dra i skålen.
2
Skär pujolöken i stavar om ca 4 cm. Klyfta den gula löken i relativt tunna klyftor. Fräs detta i en djup panna. Det får inte ta färg! Tillsätt gärna lite vatten för att få löken mjuk.
3
Skär paprikan i stavar. Häll därefter i hälften av grädden och sedan paprikan och paprikapulvret. Låt puttra lite.
4
Droppa i lite tabasco och tomatpuré när paprikan börjar bli mjuk. Smaka även av med mer chili och cayenne. Tänk bara på de starka kryddorna på räkorna som snart ska i, så var försiktig!
5
Tillsätt nu resten av grädden och mjölken, låt det bli varmt igen.
6
I med räkorna och låt dem bara bli lite varma, inte sega. Pressa ner en kvarts citron och rör om.
7
Servera med en gång. Lägg en citronklyfta vid varje tallrik.