Du behöver

  • 4 st laxfilé skinn- och benfria à 150 g
  • 1 msk ättiksprit 12%
  • 5 dl vatten
  • 0.5 msk salt
  • 1 st lagerblad
  • 5 st kryddpepparkorn
  • 1 st lök gul i klyftor
  • dillstjälkar några

Mangosalsa:

1 st mango
saft rivet skal och av 1 lime
2 msk matolja
0.5 krm salt

Spenat och groddar:

400 g spenat tinad
150 g groddar
2 msk smör
salt och peppar

Det här behövs:

Gör så här

1
Häll ättiksprit, vatten, salt, pepparkorn, lagerblad, lök och dillstjälkar i en gryta. Koka upp och koka ca 10 minuter.

2
Lägg laxbitarna och sjud dem ca 5-7 minuter. Håll dem varma.

3
Skala mangon och skär den i små tärningar. Blanda samman med lime, olja och salt.

4
Krama ur vätskan från spenaten och skär den i mindre bitar. Skölj groddarna. Fräs spenat och groddar i smör under omrörning tills det är glaserat och genomvarmt. Salta och peppra.

5
Fördela spenatblandningen på 4 varma tallrikar. Lägg laxbitarna ovanpå och toppa med mangosalsa. Bjud eventuellt kokt ris eller kokt potatis till.