Du behöver
- 4 st laxfilé skinn- och benfria à 150 g
- 1 msk ättiksprit 12%
- 5 dl vatten
- 0.5 msk salt
- 1 st lagerblad
- 5 st kryddpepparkorn
- 1 st lök gul i klyftor
- dillstjälkar några
Mangosalsa:
1 st mango
saft rivet skal och av 1 lime
2 msk matolja
0.5 krm salt
Spenat och groddar:
400 g spenat tinad
150 g groddar
2 msk smör
salt och peppar
Det här behövs:
Gör så här
1
Häll ättiksprit, vatten, salt, pepparkorn, lagerblad, lök och dillstjälkar i en gryta. Koka upp och koka ca 10 minuter.
2
Lägg laxbitarna och sjud dem ca 5-7 minuter. Håll dem varma.
3
Skala mangon och skär den i små tärningar. Blanda samman med lime, olja och salt.
4
Krama ur vätskan från spenaten och skär den i mindre bitar. Skölj groddarna. Fräs spenat och groddar i smör under omrörning tills det är glaserat och genomvarmt. Salta och peppra.
5
Fördela spenatblandningen på 4 varma tallrikar. Lägg laxbitarna ovanpå och toppa med mangosalsa. Bjud eventuellt kokt ris eller kokt potatis till.