Du behöver

  • 1 st kycklingfilé
  • 0.5 st morot
  • purjolök några cm
  • lime skal av 1/4
  • salt och peppar

Persikocouscous:

50 g couscous
1.5 dl hönsbuljong
persika ca 50-75 g tärnad konserverad
0.5 msk hackad mynta
limeskal rivet

Det här behövs för 1 port:

Gör så här

1
Skala moroten och skär den i mycket fina strimlor. Ansa och strimla purjolöken. Förväll grönsakerna i lite lättsaltat vatten några minuter. Häll bort vattnet.

2
Blanda grönsakerna med rivet limeskal.

3
Banka ut kycklingbröstet med handen. Krydda med salt och peppar. Lägg de förvällda grönsakerna ovanpå och rulla ihop.

4
Knyt om rullarna med bomullssnöre eller fäst med tandpetare.

5
Bryn kycklingen gyllene runtom i lite matfett i en stekpanna. Tillsätt några msk vatten och låt kycklingrullen eftersteka på svag värme ca 15 minuter eller tills den är genomstekt.

6
Koka upp buljongen och lägg i couscous. Ta kastrullen från värmen och täck med lock. Låt stå och svälla 2-3 minuter.

7
Skölj persikorna och skär dem sedan i bitar. Blanda samman dem med couscous och hackad mynta.

8
Lägg couscousen på ett varmt fat och lägg kycklingrullen ovanpå. Strö lite riven limeskal runtom socuscousen.