Du behöver
- 1 st kycklingfilé
- 0.5 st morot
- purjolök några cm
- lime skal av 1/4
- salt och peppar
Persikocouscous:
50 g couscous
1.5 dl hönsbuljong
persika ca 50-75 g tärnad konserverad
0.5 msk hackad mynta
limeskal rivet
Det här behövs för 1 port:
Gör så här
1
Skala moroten och skär den i mycket fina strimlor. Ansa och strimla purjolöken. Förväll grönsakerna i lite lättsaltat vatten några minuter. Häll bort vattnet.
2
Blanda grönsakerna med rivet limeskal.
3
Banka ut kycklingbröstet med handen. Krydda med salt och peppar. Lägg de förvällda grönsakerna ovanpå och rulla ihop.
4
Knyt om rullarna med bomullssnöre eller fäst med tandpetare.
5
Bryn kycklingen gyllene runtom i lite matfett i en stekpanna. Tillsätt några msk vatten och låt kycklingrullen eftersteka på svag värme ca 15 minuter eller tills den är genomstekt.
6
Koka upp buljongen och lägg i couscous. Ta kastrullen från värmen och täck med lock. Låt stå och svälla 2-3 minuter.
7
Skölj persikorna och skär dem sedan i bitar. Blanda samman dem med couscous och hackad mynta.
8
Lägg couscousen på ett varmt fat och lägg kycklingrullen ovanpå. Strö lite riven limeskal runtom socuscousen.