Du behöver
- 600 g Strömminingsfiléer
- 0.5 tsk salt
- 2 krm nymald peppar
- 1 st ansjovisfiléer liten burk
- 2 dl mellangrädde
- 3 msk tomatpuré
- 1 msk ansjovisspad
Garnering:
tomater
dill
Ugn: 200°
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Skölj strömmingen och låt den rinna av. Lägg ut den med köttsidan uppåt. Salta och peppra.
2
Dela ansjovisfiléerna i bitar så att det blir en bit till varje strömmingsfilé. Lägg dem på strömmingen och rulla ihop. Lägg rullarna i smord eldfast form.
3
Vispa grädden till lätt skum. Rör ner tomatpuré och ansjovisspad.
4
Bred kryddgrädden över strömingsrullarna. Ställ formen mitt i ugnen och grädda ca 20-25 minuter. Skiva tomaterna och lägg dem ovanpå strömmingsrullarna. Garnera med dill.