Du behöver

  • 600 g Strömminingsfiléer
  • 0.5 tsk salt
  • 2 krm nymald peppar
  • 1 st ansjovisfiléer liten burk
  • 2 dl mellangrädde
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 msk ansjovisspad

Garnering:

tomater
dill

Ugn: 200°

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Skölj strömmingen och låt den rinna av. Lägg ut den med köttsidan uppåt. Salta och peppra.

2
Dela ansjovisfiléerna i bitar så att det blir en bit till varje strömmingsfilé. Lägg dem på strömmingen och rulla ihop. Lägg rullarna i smord eldfast form.

3
Vispa grädden till lätt skum. Rör ner tomatpuré och ansjovisspad.

4
Bred kryddgrädden över strömingsrullarna. Ställ formen mitt i ugnen och grädda ca 20-25 minuter. Skiva tomaterna och lägg dem ovanpå strömmingsrullarna. Garnera med dill.