Du behöver

  • 1 st kyckling
  • saft skal och av 1
  • 1.5 st vitlöksklyftor
  • 0.5 dl basilika eller 1
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 0.5 st purjolök
  • 3.08 dl vatten
  • 1 st hönsbuljongtärning
  • 0.5 dl tomatpuré

Linsröra:

1 dl linser röda
2.5 dl grönsaksbuljong
100 g champinjoner färska
1 msk chilisås
0.5 st gul lök
0.5 dl hackad persilja

Ugn: 200°

Det här behövs för 4 port:

Gör så här

1
Skölj kycklingen och torka den. Dela den i fyra bitar och ta bort skinnet. Lägg kycklingdelarna i en eldfast form.

2
Blanda samman rivet skal och saft av apelsin och citron. Lägg det i en liten skål. Tillsätt pressad vitlök och basilika. Häll det över kycklingdelarna.

3
Salta och peppra. Stek kycklingdelarna mitt i ugnen ca 25 minuter.

4
Ansa under tiden purjolöken och strimla den. Fräs den i lite matfett utan att den får färg. Tillsätt vatten, buljong och tomatpuré. Låt det koka samman 3-5 minuter.

5
Häll såsen över kycklingdelarna och stek ytterligare ca 20-25 minuter eller tills kycklingen är genomstekt.

6
Skölj linserna och lägg dem i en kastrull tillsammans med grönsaksbuljong. Låt det koka ca 10 minuter.

7
Skala löken och hacka den. Ansa och hacka svampen.

8
Garnera kycklingen med apelsinskivor och basilika. Bjud linsröra, kokt pressad potatis och broccoli till kycklingen.