Du behöver
- 600 g spättafiléer
- apelsiner saften av 2
- 1 dl fiskbuljong
- 4 st tomater
- 1.5 dl crème fraîche
- 0.5 tsk salt
- 1 krm peppar
- 0.5 tsk rosmarin smulad
- 0.5 tsk socker
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Skålla, skala och tärna tomaterna. Fräs dem hastigt i lite matfett i en kastrull. Tillsätt pressad apelsinsaft och låt det koka ihop några minuter.
2
Sila såsen och häll den i en låg vid kastrull. Tillsätt fiskbuljong, creme fraiche, salt, peppar, rosmarin och socker. Låt det koka upp.
3
Skölj spättfiléerna och låt dem rinna av. Rulla ihop dem och fäst eventuellt med tandpetare. Lägg ner dem i såsen och låt allt puttra ca 5-10 minuter. Smaka av såsen.
4
Garnera med hinnfria apelsinklyftor och rosmarin. Bjud sockerärtor, kokt potatis och tomatklyftor till.