Du behöver
- 1 st fläskfilé
- salt och peppar
- 0.5 st purjolök
- 1.5 st banan
- 0.5 st paprika eller röd
- 1 msk paprikapulver
- 1 tsk curry
- 1 msk kalvfond
- 1 dl vatten
- 1 dl grädde
- 125 g cantadou paprikaost
- vetemjöl
Det här behövs för 4 port:
Gör så här
1
Skär filén i bitar och bryn den i lite smör eller margarin. Salta och peppra.
2
Ta upp filébitarna och lägg dem i en smord ugnssäker form.
3
Finhacka och varva bananer, paprika och purjo över köttet.
4
Fräsk curry och paprikapulver i lite smör. Tillsätt vetemjöl och späd med vatten och kalvfond. Tillsätt paprikaost och grädde.
5
Låt det hela koka upp under omrörning några minuter.
6
Smaka av och tillsätt mera kryddor om du tycker det behövs.
7
Häll såsen över köttet och gratinera i 200 grader cirka 30 minuter.
8
Servera med ris och en god grönsallad.
Filén kan bytas mot bogfläsk och grädden mot 3% mjölk.