Du behöver

  • 1 st fläskfilé
  • salt och peppar
  • 0.5 st purjolök
  • 1.5 st banan
  • 0.5 st paprika eller röd
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 tsk curry
  • 1 msk kalvfond
  • 1 dl vatten
  • 1 dl grädde
  • 125 g cantadou paprikaost
  • vetemjöl

Det här behövs för 4 port:

Gör så här

1
Skär filén i bitar och bryn den i lite smör eller margarin. Salta och peppra.

2
Ta upp filébitarna och lägg dem i en smord ugnssäker form.

3
Finhacka och varva bananer, paprika och purjo över köttet.

4
Fräsk curry och paprikapulver i lite smör. Tillsätt vetemjöl och späd med vatten och kalvfond. Tillsätt paprikaost och grädde.

5
Låt det hela koka upp under omrörning några minuter.

6
Smaka av och tillsätt mera kryddor om du tycker det behövs.

7
Häll såsen över köttet och gratinera i 200 grader cirka 30 minuter.

8
Servera med ris och en god grönsallad.


Kommentar:
Filén kan bytas mot bogfläsk och grädden mot 3% mjölk.