Du behöver

  • potatis ca 500 g
  • 1 l buljong
  • 1 dl grädde
  • 1.5 dl riven ost
  • 0.5 tsk timjan
  • 200 g skinka rökt
  • 1 dl purjolök finstrimlad
  • färsk timjan

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Skala och skär potatisen i tärningar. Lägg ner dem i en kastrull tillsammans med buljongen. Låt det koka under lock tills potatisen är mjuk, ca 15 minuter.

2
Vispa sönder potatisen potatisen eller kör den i en mixer eller matberedare. Häll tillbaka i kastrullen.

3
Strimla skinkan och lägg i det mesta i soppan tillsammans med grädde, ost, finstrimlad purjolök och timjan. Låt soppan bli genomvarm men inte koka. Smaka av.

4
Strö över resterande skinka och garnera med färsk timjan. Bjud mozarellabruschetta till.