Du behöver

  • 1 kg räkor djupfrysta med skal
  • 1 st purjolök
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 1 st ananasringar burk ca 220 g
  • 1 st burk kokosmjölk
  • 2.5 msk sweet chilisås
  • salt

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Tina räkorna och skala dem. Ansa och skär purjolöken i sneda bitar. Skala och skiva vitlöken tunt. Låt ananasringarna rinna av och dela dem i mindre bitar.

2
Fräs löksorterna i lite matfett tills de är mjuka och glansiga utan att ha fått färg.

3
Tillsätt ananasringarna och kokosmjölken. Låt allt koka upp och koka samman några minuter. Smaka av med sweet-chilisås och salt. Tillsätt räkorna och låt allt blir genomvarm men inte koka, då blir räkorna sega. Saffransris är gott till.