Du behöver

Pastadeg:

7.5 dl vetemjöl
5 st ägg
1 tsk salt
4 msk matolja
2.5 msk vatten

Fyllning:

500 g köttfärs
1 st purjolök
1 st morot stor
2.5 st pressade vitlöksklyftor
3.5 msk sweet chilisås
1 tsk salt
1 st böngroddar burk

Gratinering:

riven ost

Ugn: 225°

Det här behövs för ca 8 port:

Gör så här

1
Arbeta samman mjöl, ägg, salt och olja. Tillsätt vatten och arbeta samman till en fast deg. Linda in degen i platsfolie och lägg den kallt ca 1 timme.

2
Ansa och strimla purjolöken. Skala och riv moroten. Skölj böngroddarna och låt dem rinna av.

3
Fräs purjolök och morot i lite matfett tills de är mjuka och glansiga. Tillsätt färsen och bryn den tills den har fin färg och allt är smuligt.

4
Tillsätt pressad vitlök och smaka av med salt och sweet chilisås. Rör ner de avrunna böngroddarna.

5
Ta fram degen och kavla ut den tunt. Skär eller sporra ut fyrkanter, ca 14×14 cm. Fördela fyllningen i dem. Vik upp hörnen och tryck till ordentligt så du får små knyten.

6
Koka upp lättsaltat vatten och lägg ner några knyten åt gången. Koka dem ca 5 minuter. Låt knytena rinna av. Lägg dem på smord plåt.

7
Så här långt går det fint att förbereda. Strö sedan över riven ost och gratinera mitt i ugnen ca 12-15 minuter eller tills allt är genomvarmt och har fått lite färg. Servera med sallad, sweet chilisås och soja.