Du behöver

  • 500 g köttfärs
  • 0.5 dl skorpmjöl
  • 1 dl mjölk
  • 1 st ägg
  • salt och peppar
  • 1 st gul lök finhackad
  • 1 dl riven ost
  • 1 dl ädelost smulad
  • 1 st kantareller burk
  • flytande margarin

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Blanda skorpmjöl, ägg och mjölk och låt svälla ca 10 min. Blanda i köttfärsen och krydda.

2
Skölj en skärbräda med kallt vatten och platta ut köttfärsen på den.

3
Blanda ingredienserna till fyllningen och strö den över köttfärsen. Rulla ihop till en “rulltårta” med skarven nedåt. Tryck till ändarna så innehållet inte läcker ut. Lägg över den i en form eller långpanna (går bäst med hjälp av två stekspadar). Ringla över lite flytande margarin. Stek i 200 grader i ugn ca 40 min.

4
Servera med klyftpotatis och en sallad.