Du behöver
- 500 g köttfärs
- 0.5 dl skorpmjöl
- 1 dl mjölk
- 1 st ägg
- salt och peppar
- 1 st gul lök finhackad
- 1 dl riven ost
- 1 dl ädelost smulad
- 1 st kantareller burk
- flytande margarin
Det här behövs till 4 port:
Gör så här
1
Blanda skorpmjöl, ägg och mjölk och låt svälla ca 10 min. Blanda i köttfärsen och krydda.
2
Skölj en skärbräda med kallt vatten och platta ut köttfärsen på den.
3
Blanda ingredienserna till fyllningen och strö den över köttfärsen. Rulla ihop till en “rulltårta” med skarven nedåt. Tryck till ändarna så innehållet inte läcker ut. Lägg över den i en form eller långpanna (går bäst med hjälp av två stekspadar). Ringla över lite flytande margarin. Stek i 200 grader i ugn ca 40 min.
4
Servera med klyftpotatis och en sallad.