Du behöver

  • 500 g nötfärs
  • 1 st lök medelstor gul
  • 1 dl vatten
  • 1 st ägg
  • 0.5 dl ströbröd
  • 1 tsk äppelcidervinäger
  • margarin ca 60 g

Ugn: 180°

Det här behövs till 4 pers:

Gör så här

1
Lägg köttfärsen i en stor skål tillsammans med riven lök och ägget.

2
Salta och peppra normalt, med ett stänk av äpplecidervinäger, häll på ströbrödet med vattnet.

3
Rör om och baka till en limpa, tag en eldfast form, gnid in fett i botten på formen, lägg limpan i formen.

4
Grädda i 180 grader i 50 min, lägg i margarin runt limpan, ca 50 g.

5
Ös med jämna mellanrum efter 30 min.

6
Servera med potatis, lingonsylt och grönsaker.