Du behöver
- 4 st penne eller olivolja
- 2 st lökar rejäla gula
- 2 pkt bacon
- 1 st morot
- 2 msk frysta provencalska örtkryddor (i frysdisken)
- 1 st vitlöksklyfta stor
- 1.5 dl mellangrädde
- salt och svartpeppar
Till servering:
Parmesan färsk
Det här behövs till 4 port:
Gör så här
1
Dela löken och skiva den ganska tunt. Klipp baconen i lagom bitar och fräs nästan knaprigt i teflonpanna utan fett. Slå bort fettet och lägg baconen åt sidan på hushållspapper.
2
Fräs löken i lite smör eller olivolja tills den är nästan mjuk. Tillsätt grovriven morot och låt fräsa lite till.
3
Blanda i bacon, pressad vitlök, örter, och en skvätt grädde efter smak. Koka ihop ett par minuter och smaka av noga med salt och peppar.
4
Blanda röran med nykokt penne och servera direkt med färskriven parmesan.
Magrare: matlagningsgrädde och bara 1 pkt bacon (öka på lök och morot istället)