Du behöver

  • 4 st penne eller olivolja
  • 2 st lökar rejäla gula
  • 2 pkt bacon
  • 1 st morot
  • 2 msk frysta provencalska örtkryddor (i frysdisken)
  • 1 st vitlöksklyfta stor
  • 1.5 dl mellangrädde
  • salt och svartpeppar

Till servering:

Parmesan färsk

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Dela löken och skiva den ganska tunt. Klipp baconen i lagom bitar och fräs nästan knaprigt i teflonpanna utan fett. Slå bort fettet och lägg baconen åt sidan på hushållspapper.

2
Fräs löken i lite smör eller olivolja tills den är nästan mjuk. Tillsätt grovriven morot och låt fräsa lite till.

3
Blanda i bacon, pressad vitlök, örter, och en skvätt grädde efter smak. Koka ihop ett par minuter och smaka av noga med salt och peppar.

4
Blanda röran med nykokt penne och servera direkt med färskriven parmesan.


Kommentar:
Magrare: matlagningsgrädde och bara 1 pkt bacon (öka på lök och morot istället)