Du behöver

Botten:

200 g mandelmassa riven
2 st bittermandel rivna
2 st ägg
1 dl lätt crème fraiche
0.5 dl vetemjöl
0.5 tsk bakpulver

Ugn: 175°

Chokladmousse:

200 g mörk blockchoklad
4 st äggulor
4 dl vispgrädde

Garnering:

julmarsipan
chokladströssel

Det här behövs för ca 8-10 bitar:

Gör så här

1
Blanda mandelmassan med bittermandel, ägg, crème fraiche och mjölet blandat med bakpulver.

2
Häll smeten i en väl smord och bröad form , ca 24 cm i diameter, gärna med löstagbar kant. Grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter. Pröva med en sticka! Låt kakan kallna helt.

3
Smält blockchokladen. Rör ner äggulorna, en i taget och låt smeten svalna. Tillsätt chokladen till den vispade grädden.

4
Bred krämen på kakan. Låt tårtan stå kallt någon timme. Garnera kakan innan den serveras. Den bör ätas kylskåpskall.


Kommentar:
Tårtan går bra att frysa. Äts gärna halvtinad.