Du behöver

  • 1 st purjolök
  • 1 st potatis
  • 0.5 msk margarin
  • 4 dl vatten
  • 1 st buljongtärning
  • 1 st ägg hårdkokt
  • salt och peppar
  • 100 g räkor

Det här behövs för 1 port:

Gör så här

1
Ansa och strimla purjolöken. Skala och tärna potatisen.

2
Fräs purjolök och potatis i matfett tills det är mjukt och glansigt. Späd med vatten och rör ner smulad buljong.

3
Låt soppan puttra på svag värme under lock ca 15 minuter.

4
Mixa soppan slät i en matberedare eller mixer. Häll tillbaka soppan i kastrullen och låt den koka upp på nytt. Smaka av med salt och peppar.

5
Skala räkorna. Skala och hacka ägget.

6
Häll upp soppan i en portionstallrik och strö ägghack och räkor över.