Du behöver
- 1 st purjolök
- 1 st potatis
- 0.5 msk margarin
- 4 dl vatten
- 1 st buljongtärning
- 1 st ägg hårdkokt
- salt och peppar
- 100 g räkor
Det här behövs för 1 port:
Gör så här
1
Ansa och strimla purjolöken. Skala och tärna potatisen.
2
Fräs purjolök och potatis i matfett tills det är mjukt och glansigt. Späd med vatten och rör ner smulad buljong.
3
Låt soppan puttra på svag värme under lock ca 15 minuter.
4
Mixa soppan slät i en matberedare eller mixer. Häll tillbaka soppan i kastrullen och låt den koka upp på nytt. Smaka av med salt och peppar.
5
Skala räkorna. Skala och hacka ägget.
6
Häll upp soppan i en portionstallrik och strö ägghack och räkor över.