Du behöver

  • 4 st pasta port nykokt
  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 300 g champinjoner
  • 2.5 dl matlagningsgrädde
  • 0.5 dl mjölk
  • salt och peppar
  • 0.5 tsk oregano
  • krasse

Korvspett:

300 g korv gärna olika sorter med stark smak
1 st röd paprika
sesamfrön

Ugn: 225°

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Skär korven i bitar. Kärna ur och skär paprikan i bitar. Trä upp korv och paprika på spett. Lägg dem på ett eldfast fat. Strö över sesamfrön.

2
Stek korven mitt i ugnen ca 10-15 minuter.

3
Skala och tärna lök och vitlök. Ansa och skiva svampen.

4
Fräs lök och svamp i lite matfett tills vätskan har kokat in och löken är mjuk och glansig.

5
Tillsätt mjölk och grädde. Låt såsen koka ihop något. Smaka av med salt, peppar och oregano.

6
Rör ner den nykokta pastan i såsen. Strö över krasse och bjud den genast tillsammans med korvspetten.