Du behöver
- 4 st pasta port nykokt
- 1 st gul lök
- 2 st vitlöksklyftor
- 300 g champinjoner
- 2.5 dl matlagningsgrädde
- 0.5 dl mjölk
- salt och peppar
- 0.5 tsk oregano
- krasse
Korvspett:
300 g korv gärna olika sorter med stark smak
1 st röd paprika
sesamfrön
Ugn: 225°
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Skär korven i bitar. Kärna ur och skär paprikan i bitar. Trä upp korv och paprika på spett. Lägg dem på ett eldfast fat. Strö över sesamfrön.
2
Stek korven mitt i ugnen ca 10-15 minuter.
3
Skala och tärna lök och vitlök. Ansa och skiva svampen.
4
Fräs lök och svamp i lite matfett tills vätskan har kokat in och löken är mjuk och glansig.
5
Tillsätt mjölk och grädde. Låt såsen koka ihop något. Smaka av med salt, peppar och oregano.
6
Rör ner den nykokta pastan i såsen. Strö över krasse och bjud den genast tillsammans med korvspetten.