Du behöver
- 2 st morötter
- 1 st palsternacka
- 1 st purjolök
- vitlöksklyftor ca 8-10 marinerade
- 250 g laxfilé rökt
- 2.5 dl matlagningsgrädde
- 1 dl vatten
- 1 st fiskbuljongtärning
- salt och peppar
- hackad persilja
- 4 st pasta port nykokt t ex bucatini
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Skala morötter och palsternacka. Strimla dem fint. Ansa och strimla purjolöken. Strimla laxfilén.
2
Fräs morötter, palsternacka och purjolök i lite matfett tills det mjuknar.
3
Tillsätt matlagningsgrädde, vatten och smulad buljong. Låt det koka upp.
4
Rör ner halverad vitlök och lax. Låt såsen koka upp på nytt och koka några minuter på svag värme. Smaka av.
5
Rör ner den nykokta pastan i den varma såsen och strö över hackad persilja. Servera genast.