Du behöver

  • 2 st morötter
  • 1 st palsternacka
  • 1 st purjolök
  • vitlöksklyftor ca 8-10 marinerade
  • 250 g laxfilé rökt
  • 2.5 dl matlagningsgrädde
  • 1 dl vatten
  • 1 st fiskbuljongtärning
  • salt och peppar
  • hackad persilja
  • 4 st pasta port nykokt t ex bucatini

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Skala morötter och palsternacka. Strimla dem fint. Ansa och strimla purjolöken. Strimla laxfilén.

2
Fräs morötter, palsternacka och purjolök i lite matfett tills det mjuknar.

3
Tillsätt matlagningsgrädde, vatten och smulad buljong. Låt det koka upp.

4
Rör ner halverad vitlök och lax. Låt såsen koka upp på nytt och koka några minuter på svag värme. Smaka av.

5
Rör ner den nykokta pastan i den varma såsen och strö över hackad persilja. Servera genast.