Du behöver

  • 250 g äggnudlar eller spaghetti
  • 0.5 dl vitt vin
  • 2.5 dl mellangrädde
  • 4 dl riven ost
  • 1 krm svartpeppar
  • 300 g champinjoner
  • 500 g räkor oskalade

Ugn: 250°

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Koka pastan enligt förpackningens anvisningar. Spola den i kallt vatten och låt den rinna av.

2
Koka upp vin och grädde. Ta kastrullen från värmen och rör ner osten, lite i taget och låt den smälta. Krydda med peppar.

3
Ansa svampen och skiva den. Bryn svampen i lite matfett. Skala räkorna.

4
Lägg pastan i en smord eldfast form. Fördela svamp och räkor över pastan. Häll såsen över det hela.

5
Gratinera mitt i ugnen ca 10-15 minuter eller tills allt är genomvarmt. Bjud en sallad till.