Du behöver
- 250 g äggnudlar eller spaghetti
- 0.5 dl vitt vin
- 2.5 dl mellangrädde
- 4 dl riven ost
- 1 krm svartpeppar
- 300 g champinjoner
- 500 g räkor oskalade
Ugn: 250°
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Koka pastan enligt förpackningens anvisningar. Spola den i kallt vatten och låt den rinna av.
2
Koka upp vin och grädde. Ta kastrullen från värmen och rör ner osten, lite i taget och låt den smälta. Krydda med peppar.
3
Ansa svampen och skiva den. Bryn svampen i lite matfett. Skala räkorna.
4
Lägg pastan i en smord eldfast form. Fördela svamp och räkor över pastan. Häll såsen över det hela.
5
Gratinera mitt i ugnen ca 10-15 minuter eller tills allt är genomvarmt. Bjud en sallad till.