Du behöver
- 300 g kycklingfiléer
- 1 st morot
- 1 st gul lök
- 1 st selleristjälk
- 1 st äpple
- 1 st burk kokosmjölk
- 2 dl hönsbuljong
- 1 msk curry
- 1.5 krm sambal oelek
- salt och peppar
- 4 st pasta t ex farfalle
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Skär kycklingfiléerna i strimlor. Bryn dem gyllene runtom i lite matfett. Salta och peppra dem. Ta upp köttet.
2
Skala morot och lök. Tärna det ganska fint. Ansa och tärna sellerin. Skala, kärna ur och tärna äpplet. Fräs äpple och grönsaker i lite matfett tillsammans med curry.
3
Späd med buljongen och låt det koka ihop något. Tillsätt kokosmjölken och låt det koka samman några minuter.
4
Rör ner kycklingfiléerna och låt allt bli genomvarmt. Smaka av med salt, peppar och sambal oelek.
5
Blanda kycklingsåsen med den nykokta pastan.