Du behöver

  • 300 g kycklingfiléer
  • 1 st morot
  • 1 st gul lök
  • 1 st selleristjälk
  • 1 st äpple
  • 1 st burk kokosmjölk
  • 2 dl hönsbuljong
  • 1 msk curry
  • 1.5 krm sambal oelek
  • salt och peppar
  • 4 st pasta t ex farfalle

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Skär kycklingfiléerna i strimlor. Bryn dem gyllene runtom i lite matfett. Salta och peppra dem. Ta upp köttet.

2
Skala morot och lök. Tärna det ganska fint. Ansa och tärna sellerin. Skala, kärna ur och tärna äpplet. Fräs äpple och grönsaker i lite matfett tillsammans med curry.

3
Späd med buljongen och låt det koka ihop något. Tillsätt kokosmjölken och låt det koka samman några minuter.

4
Rör ner kycklingfiléerna och låt allt bli genomvarmt. Smaka av med salt, peppar och sambal oelek.

5
Blanda kycklingsåsen med den nykokta pastan.