Du behöver

  • 600 g strömmingsfilé
  • salt och peppar
  • 0.5 dl mango chutney

Sås:

1 dl vispgrädde
1.5 dl matlagningsyoghurt
2 tsk ingefära mald
1.5 tsk curry
0.5 st äpple
1.5 msk mango chutney

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Klipp bort ryggfenan. Skölj och torka strömmingsfiléerna. Lägg dem på en skärbräda med skinnsidan nedåt.

2
Salta och peppra lätt. Fördela mango chutneyn mitt på filéerna. Rulla ihop dem. Lägg rullarna i smord eldfast form.

3
Skala, kärna ur och riv äpplet. Rör samman det med grädde, matlagningsyoghurt, ingefära, curry och mango chutney.

4
Häll currygrädden över strömmingsrullarna och se till så att såsen rinner ner emellan rullarna. Grädda mitt i ugnen ca 30 minuter.