Du behöver
- 600 g strömmingsfilé
- salt och peppar
- 0.5 dl mango chutney
Sås:
1 dl vispgrädde
1.5 dl matlagningsyoghurt
2 tsk ingefära mald
1.5 tsk curry
0.5 st äpple
1.5 msk mango chutney
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Klipp bort ryggfenan. Skölj och torka strömmingsfiléerna. Lägg dem på en skärbräda med skinnsidan nedåt.
2
Salta och peppra lätt. Fördela mango chutneyn mitt på filéerna. Rulla ihop dem. Lägg rullarna i smord eldfast form.
3
Skala, kärna ur och riv äpplet. Rör samman det med grädde, matlagningsyoghurt, ingefära, curry och mango chutney.
4
Häll currygrädden över strömmingsrullarna och se till så att såsen rinner ner emellan rullarna. Grädda mitt i ugnen ca 30 minuter.