Du behöver

  • 500 g nötkött högrev eller ytterlår
  • salt och peppar
  • 1 st gul lök
  • 3 st tomater
  • 2 st selleristjälkar
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 dl rödvin
  • 0.5 tsk timjan
  • 1 st lagerblad
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 dl crème fraîche
  • 150 g kabanosskorv eller annan stark korv
  • 200 g champinjoner

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Skär köttet i ca 2 cm stora tärningar. Skala och hacka löken. Tärna tomaterna. Ansa och strimla sellerin.

2
Bryn köttet i lite matfett, gyllene runtom. Lägg över det i en gryta. Salta och peppra.

3
Fräs lök och selleri i lite matfett. Lägg över det i grytan.

4
Tillsätt tomathack, tomatpuré, rödvin, timjan, lagerblad och pressad vitlök. Låt allt puttra under lock på svag värme ca 50 minuter. Späd ev med lite vatten.

5
Ansa och skiva svampen under tiden. Skär korven i slantar. Bryn korv och svamp i lite matfett.

6
Rör ner creme fraiche i grytan och smaka av. Tillsätt korv och svamp. Bjud kokt potatis eller ris och en sallad till.