Du behöver
- 500 g nötkött högrev eller ytterlår
- salt och peppar
- 1 st gul lök
- 3 st tomater
- 2 st selleristjälkar
- 2 msk tomatpuré
- 2 dl rödvin
- 0.5 tsk timjan
- 1 st lagerblad
- 2 st vitlöksklyftor
- 1 dl crème fraîche
- 150 g kabanosskorv eller annan stark korv
- 200 g champinjoner
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Skär köttet i ca 2 cm stora tärningar. Skala och hacka löken. Tärna tomaterna. Ansa och strimla sellerin.
2
Bryn köttet i lite matfett, gyllene runtom. Lägg över det i en gryta. Salta och peppra.
3
Fräs lök och selleri i lite matfett. Lägg över det i grytan.
4
Tillsätt tomathack, tomatpuré, rödvin, timjan, lagerblad och pressad vitlök. Låt allt puttra under lock på svag värme ca 50 minuter. Späd ev med lite vatten.
5
Ansa och skiva svampen under tiden. Skär korven i slantar. Bryn korv och svamp i lite matfett.
6
Rör ner creme fraiche i grytan och smaka av. Tillsätt korv och svamp. Bjud kokt potatis eller ris och en sallad till.